Süs Kabağı Ne Zaman Ekilir?

  • Tarih |

Süs kabağı ne zaman ekilir sorusu günümüzde oldukça merak edilmektedir. Süs kabaklarının ekiminde ilk olarak dikkat edilmesi gereken unsur tohumu seçimidir. Kaliteli tohumların ekilmesi süs kabaklarından elde edilecek verimi etkilemektedir. Bu yüzden özenle seçilerek ekim işlemi gerçekleştirilmesi gerekmektedir. 

Süs kabağı tohumları genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında ekilmektedir. Tohumun kalitesi ve verimli olması hasat yapılacağı zaman süs kabaklarının verimini etkilemektedir. Süs kabakları tohumları genellikle 2-5 cm derinlikte olacak şekilde ekilmektedir. Sıralar üzerinde 50-75 cm aralıklar olması sağlıklı büyümesi için önemlidir. Sıralar arasında da ortalama 100 cm aralıklar olacak şekilde ekim işlemi yapılmaktadır. Bu kurallara uyularak yapılan ekim işlemi sayesinde istenilen verim alınmaktadır.  Kurallara dikkat edildiği takdirde süs kabağı ne zaman ekilir diye düşünmeden belirli zaman aralıkları ile seri ekimler yapılmaya devam eder.

Süs kabakları ekim aşamasında etkisi olan doğal faktörler yer almaktadır. Bu faktörleri şu şekilde sıralayabiliriz:

-Sıcaklık

-Doğal afetler

-Rüzgâr

-Toprak yapısı

Bu faktörler süs kabaklarının ekim ve çimlenme aşamalarında etkili olmakla beraber verimini de etkilemektedir. Doğal faktörlerin yanında süs kabakları ekiminden sonra bakımı da oldukça önemlidir. Düzenli bakım uygulanan süs kabakları verimli ve kaliteli yapıya sahip olurlar.

Süs Kabağı ile Maske Yapımı

Süs kabağı ne zaman ekilir sorusuna cevap verdikten sonra değinilmesi gereken diğer konu birçok kullanım alanına sahip olmasıdır. Günümüzde çeşitli kullanım amaçları mevcut olan süs kabakları cilt ve saç için çeşitli maske yapımlarında da kullanılmaktadır. Cildin canlanmasını ve sağlıklı görünmesi sağlayan çeşitli süs kabağı maskeleri bulunmaktadır. Farklı maskeler yapılarak cilde ve saça uygulandığı takdirde çeşitli faydalar sağlandığı gözlemlenmektedir. Bu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:

-Cildiniz daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır.

-Ciltte oluşan çeşitli lekelere karşı düzenli kullanım sonucunda etkili olmaktadır.

-Cildin tüm kirlerden arınması ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasında yardımcı olmaktadır.

-Güçlü ve dayanıklı saçlara sahip olma konusunda etkili bir yöntemdir.

-Saçların yağlanmasını geciktirerek dolgun kalmasında yardımcı olmaktadır.

-Kuru ciltler için özel süs kabağı maskeleri yapılarak cildin yeterli neme sahip olması sağlanmaktadır.

-Çeşitli şampuanlar yapılarak doğal yöntemler ile güçlü saçlara sahip olma imkânı sunulmaktadır.

Birçok avantaj ve faydası bulunan süs kabaklarını kendiniz bahçenize ekerek en doğal yöntemler ile faydalarından yararlanabilirsiniz.  Süs kabağı ne zaman ekilir sorusuna cevap vererek kendi tohumlarınızı oluşturabilirsiniz.

Süs Kabağı Ekilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Süs kabakları ekim aşamasında dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlara dikkat edildiği takdirde verimli süs kabaklarına sahip olabilirsiniz. Bu unsurları şu şekilde sıralayabiliriz:

-Süs kabakları ekim aralıklarına dikkat edilmelidir.

-Süs kabağı tohumu seçerken verimli tohumlar seçilmelidir.

-Belli bir derinlikte ekimine özen gösterilmelidir.

-Ekilme işlemi bittikten sonra düzenli aralıklar ile bakım yapılması ve yeteri miktarda sulama işlemi yapılmasına özen gösterilmelidir.

Bu aşamalara dikkat edildiği takdirde verimli süs kabaklarına sahip olabilirsiniz.