Süs Kabağı Nasıl Kurutulur?

  • Tarih |

Süs kabağı kabakgiller familyasından gelen tek yıllık bitkilerdir. Genel olarak sarıcı bir yapıya sahip olduğundan asma kabağı olarak da bilinmektedir. Çeşitli boy ve şekillere sahip süs kabakları kullanımı günümüzde oldukça yaygındır. Genel olarak süs kabaklarının sap kısımları dar, alt kısma doğru genişleyerek şişman bir hal olan yapısı vardır. Süs kabakları hakkında en çok merak edilen konulardan biri süs kabağı nasıl kurutulur sorusudur.

Süs kabağı kurutma işlemi oldukça zahmetli ve yorucu bir yönteme sahip olmakla beraber eğlencelidir. Ayrıca süs kabaklarının kurutulma işlemi bittikten sonra çeşitli kullanım alanları mevcuttur. Birçok şekil ve desen uygulanarak farklı boyama teknikleri ile renklendirilebilir. Çeşitli renklendirme yöntemleri ile bahçe, oda ve çeşitli yaşam alanlarında istenilen dekorasyon oluşturulabilir. Bu sayede sevdiklerinizle hoş sohbetler edebileceğiniz renkli yaşam alanları oluşturma imkânına sahip olabilirsiniz. 

Süs Kabağı Kurutma Yöntemi

Süs kabağı nasıl kurutulur sorusu son zamanlarda en çok merak edilen sorulardan biri haline gelmiştir. Süs kabaklarını kurutmak için kullanılacak olan kabakların taze ve olgun olmasına dikkat edilmelidir. Süs kabaklarının sapları kuruyup kahverengimsi renk aldığı zaman hava alan bir yere asılması gerekir. Kabaklar asılarak kurutulacağı zaman dışındaki mikrop ve lekelerin temizlenmesi için sabunlu veya deterjanlı su ile temizlenir. Küf oluşumunu engellemek amacıyla oksijenli su ile temizleme işlemi de yapılması gerekmektedir.

Süs kabakları belirli zaman aralıkları ile temizleme işlemi yapılarak hava alan bir yerde kuruması beklenir. Kuruma işlemi aylarca sürebilir. Süs kabakları kurudukça hafiflemeye başlar. Dış kısmı düzenli temizlenmediği takdirde küflenme olabilir. Bu durumu engellemek adına düzenli olarak kontrolü yapılması gerekir.

Süs kabağı nasıl kurutulur konusunda en etkili yöntemlerden biri temiz ve hava alan bir alanda kurutma işlemi yapılmasıdır. Kurutma işlemi tamamlandıktan sonra istenilen şekil ve desenler verilecek konuma gelen süs kabakları ile çeşitli dekorasyonlar oluşturulabilir. Ayrıca farklı boyama teknikleri ile renklendirme işlemi yapılması uygundur. Kurutulmuş süs kabaklarını mutfak eşyası, lamba, süs gibi farklı alanlarda kullanabilirsiniz.

Kurutulmuş Süs Kabakları Kullanım Alanları

Kurutma işlemi tamamlanan süs kabakları birçok kullanım alanına sahiptir. İsteğe bağlı olarak kullanışlı eşya veya dekoratif süsler oluşturarak renkli yaşam alanları oluşturulabilir. Geçmiş zamanlarda süs kabakları kurutularak genellikle su kabı olarak kullanılmıştır. Günümüzde genellikle süs amaçlı kullanımı mevcuttur. Çeşitli süs eşyaları elde edebileceğiniz süs kabaklarını aynı zamanda minik heykeller oluşturmak için de kullanabilirsiniz.

Süs kabağı nasıl kurutulur diye düşünmenize gerek kalmadan kolayca kurutarak farklı desenler oluşturabilirsiniz. Farklı dekorasyonlar oluşturabileceğiniz süs kabaklarını kullanışlı ev eşyaları haline de getirebilirsiniz. Genellikle süs kabakları kurutularak çeşitli süs eşyaları oluşturulmasının yanı sıra çeşitli yörelere ait yemekleri de yapılmaktadır. Yemeklere farklı bir lezzet veren süs kabaklarının kullanım alanları oldukça geniştir. Sizlerde süs kabaklarını ister yemeklerde isterseniz de kurutarak farlı süs eşyaları haline getirebilirsiniz.