Süs Kabağı Çizimleri

  • Tarih |

Süs kabağı çizimleri denildiği zaman akla ilk olarak kurşun kalem gelir. Kurşun kalem ile su kabağı üzerine belirli desenler çizilir. Burada teknik çizim yöntemi de kullanılır. Teknik çizim üç boyutlu çizimi içine alan ve çalışma yapılacak alan için daha önceden ortaya çıkarılan planı kapsar. Belli bir alana proje yapılacaksa eğer daha önceden kaba taslak bir plan ve çizim devreye girer. Bu proje bir inşaat olabileceği gibi tesisat projesi de olabilir. Ancak neyin nerede ve nasıl bir orantıda kullanılması gerektiğine teknik çizim ile karar verilir. Uygulanan teknik çizim daha başarılı işlemlerin ortaya çıkmasında da etkili olur. Teknik çizimler genel plan ve proje olarak da ortaya çıkabilir. Çünkü yapılacak işlemin nasıl ilerleyeceği konusunda sizlere bilgi verir. Özellikle detaylı teknik çizim ile ayrıntılı bir çalışma ortaya çıkarılır.

Tecrübe ve Ustalık ile Süs Kabağı Çizimi

Süs kabağı çizimleri bu alanda belirli bir seviyeye gelmiş olmayı ister. alanında deneyimli olan usta eller süs kabağı çiziminde belirli motifler kullanırlar. Bu motifler olmadan sıradan bir kabak görünümünü andıran ürün süsleme yapıldıktan sonra şık bir süs eşyasına döner. Özellikle doğru tekniklerle bu süsleme yapılırsa ev içinde her yerde kullanılacak bir ürün ortaya çıkarılır. Bu süs eşyaları hem doğal hem de daha şık bir görünüm ortaya çıkarır.

Süs Kabağı Çiziminin İncelikleri

Süs kabağı çizimleri bir takım incelikler gerektirir. İlk olarak bu çizim tahta kalem yardımı ile yapılır. Çünkü tahta kalemle çizim yapılırsa eğer hata olması halinde yeniden düzenlenmesi sağlanır. Daha sonra gerekli motif ortaya çıkarılınca boyama işlemine geçilir. Boyama için yumuşak başlıklı fırçalara yer verilmeli. Böylece motiflerin üzerindeki boyaların taşması gibi bir durum yaşanmaz. Boyama işlemi yapılırken eller serbest bırakılır. Eller gevşek olunca daha rahat hareket edilir. Boyama işlemi esnasında yavaş dokunuşlar yapılarak işlem sonuca bağlanır. Boya tamamen kuruyana kadar elle temas sağlanmaz. Kuruma gerçekleşince ortaya sağlıklı ve şık görünüşlü bir ürün çıkacaktır.

Süs Kabağı ile Evlerde Kullanım Alanı Yaratmak

Süs kabağı çizimleri süs eşyası olduğu için uygulanır. Bu ürünler işlem bittikten sonra evlerde bir süs eşyası gibi kullanılır. Oldukça otantik ve sıra dışı bir görünüm elde edilir. Süs kabağı özellikle doğallığı ön plana çıkarır. Tercih edilme sebebi de bu doğallığı sağlamasından dolayıdır. Uzun süre hiçbir şekilde dış görünümünde bir bozulma meydana gelmez. Farklı görünüme sahip bir süs eşyası arayanlar için ön plana çıkan bir gereçtir. Evin her yerinde de rahatlıkla kullanılabilir. Yani hem salonda hem de mutfakta kullanılan bir süs eşyasıdır. Evin genel atmosferini de değiştirecek bir ürün özelliğini taşır. Bu da süs kabağının kullanımını arttırır.