Süs Kabağı Aydınlatma ve Avize Yapımı

  • Tarih |

Süs kabağı aydınlatma ve avize yapımı gerekli özen ve dikkat verilirse eğer oldukça basittir. İlk olarak uygun bir kabak bu işlem için gereklidir. Kabağın kabuğu, pası ve küfü iyice temizlenir. Temizleme işleminden sonra ise sıra kurulamaya gelir. Kabağın şekline yani büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre belirli bir model belirleyebilirsiniz. Yani geometrik ya da farklı minyatüre benzer bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz. Yaptığınız desen üzerine bir matkap yardımı ile küçük delikler açın. Bu delikler genellikle 1000 ile 2500 civarında geniş bir dağılım sergiler. Bu yüzden bu işlem için sabır da gereklidir. Sonraki aşamaya geçilince bu delikler boncuklar ile süslenir. Boncukların tamamen deliklere monte edilmesi gerekir.

Süs kabağı aydınlatma ve avize yapımı için her aşamaya dikkat etmekte fayda vardır. Daha sonra kabağın içine bir ampul yerleştirilir. Son işlemde ise bir vernik ampule atılır. Bunlara ek olarak eğer istenirse kabağın üzerine bir boya atılarak renklendirme işlemi de uygulanabilir. Tüm bunlar özenle yapıldıktan sonra avizeniz hazır olacaktır. Oldukça loş ve ilgi çekçi bir ışıklandırma ile karşı karşıya kalacaksınız. Ancak burada önemli olan bir husus var ki o da kabağın belirli bir boyuta ve büyülüğüne sahip olmasıdır. Böylece avize açısından daha kullanışlı bir ürüne dönüşür.

Süs Kabağı Avize Yapımının İncelikleri

Süs kabağı aydınlatma ve avize yapımı için belli bir proporsiyona sahip bir kabak tercih edilmeli. Böylece daha kolay bir şekle bürünebilir. Ayrıca kabağın tamamen en iyi şekilde temizlenmesi de gerekir. Herhangi bir küf ya da kir durumu olmamalıdır. Özellikle bu gibi durumlara dikkat edilmediği zaman bu durum mikrobun oluşmasına neden olur. Bu yüzden işlem öncesi iç ve dış kısım en iyi şekilde temizlenmelidir. Tüm bunlardan sonra kabağın iyice kuru olmasından da emin olunmalı. Kabağın yaş olursa elektrik içinde iletkenlik yapmaz. Bu gibi durumlarda gerekli verim de en iyi şekilde alınamaz. Özellikle kuru olmasından emin olduktan sonra gerekli süsleme aşamasına geçilir.

Süs kabağı aydınlatma ve avize yapımı süsleme aşaması da ön plana çıkar. Bir avize dış görünüşü ile kendini ortaya koyar. Burada ince bir işçilik gerekir. Gerekli özen ve işçilik süsleme aşamasında uygulanırsa eğer avize her açıdan dikkat çeker. Yapılan bu avizeler evin her alanında rahatlıkla kullanılabilir. Belli bir alanda sınırlanması gibi bir durum söz konusu olmaz. Özellikle salonlarda ya da çocuk odalarında daha çok tercih edilir. Şık ve ilgi çekici bir görünüm ev içine katar. Bu işlem yapım ve süsleme aşamasında uzun bir süreye varsa da kullanım aşamasında keyifli anlar yaşatır. Bugün birçok evde de bu tür avizelere çok sık rastlanılır.