Profesyonel Fotoğraflarınızı Bal Kabakları ile Şenlendirin

  • Tarih |

Fotoğrafçılık, ışığı hassas bir yüzey üzerine kaydederek görüntü oluşturma işidir. İşçilik gerektiren uygulamaları nedeniyle bir zanaat olduğu gibi, estetik yönüyle bir sanat olarak kabul edilir. Aslında fotoğrafçılık, dünyanın en keyifli mesleklerinden biridir. Bu yüzdendir ki fotoğrafçılar işini severek yapan insanlar listesinin en başında gelirler. Profesyonel fotoğrafçılık günümüzde çok fazla ilgi görmektedir.

Dünyada fotoğrafçılık, bir güvercin yuvasının görüntüsüyle başlamıştır. Dünyada bilinen ilk fotoğraf emekli bir subay olan Joseph Nicephore Niepce tarafından 1826 tarihinde çekilmiştir. Çektiği fotoğrafa güneş çizimi anlamına gelen haliograph adını vermiştir. İlk ve dünyanın en iyi fotoğrafçısı diyebileceğimiz bu zeki isim; fotoğraf sanatının ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bu tarihten önce ise 965-1030 yılları arasında yaşayan ünlü İslam optik bilgini Basralı El-Hasan ilk fotoğraf makinesi olarak kabul edilen Karalık Kutuyu ilk kullanmıştır. 1820 senesinde kimyasal fotoğrafçılığın keşfedilmesi modern fotoğrafçılığın önemli dönüm noktalarında biri olmuştur. İlk kalıcı iz bırakan fotoğraf (photoetching) Fransız mucit Nicéphore Niépce tarafından 1822 senesinde üretilmiştir. Ancak Niepce fotoğrafı çoğaltmak isterken tahrip etmiştir. Ancak bahsettiğimiz gibi 1826 da başarılı olmuştur.

Food art günümüzde çok tercih edilen bir profesyonel fotoğrafçılık örneğidir. Günümüzde profesyonel sanatçılar konsept olarak birçok nesneyi kullanırlar. Özellikle günümüzde doğadan koptuğumuz bugünlerde özellikle infulucerlar tarafından food art tercih edilmektedir. Son zamanlarda ise popüler olan bal kabaklı fotoğrafların çekimi artmaktadır. Doğal görüntüsü ve şirin duruşlarıyla bir çok insanın beğenisini toplamaktadır bal kabakları. Ailenizle, sevdiklerinizle, çocuklarınızla anılarınızı bal kabakları ile canlandırabilirsiniz. Dilerseniz rengârenk bal kabakları ile dilerseniz turuncu bal kabakları ile doğal esintiler taşıyan şık ve özel fotoğraflara sahip olabilirsiniz.

Dekorasyonlarınızda bal kabağı, süs kabağı, minik kabak gibi unsurlar, kullandığınız fotoğraflar info@hendexfood mail adresine gönderirseniz bu fotoğraflar sitemizin Food&Art bölümünde sizi etiketleyerek sergilenecektir ve kabak severlerin beğenisine sunulacaktır.