Bal Kabaklı Tarifler

  • Tarih |

Bal kabağı besin değeri yüksek gıdalar arasında yerini alır. Bal kabağı besin değerinin yüksek olan gıdalar arasında yerini alır. Bundan dolayı çeşitli tarifler ile yüksek besin değerine ve life sahip bal kabağı tatlılar da ve yemeklerde kullanılır.  Çeşitli bal kabağı tarifleri ile sofralarını zenginleştirebilirsiniz.

Bal Kabaklı Kek

Bal kabağı, ceviz ve tarçının birleşmesi ile muhteşem bir tat ortaya çıkıyor. Tadı damağında kalacak bir tariftir.

Süt, yumurta ve biraz şekeri un ile karıştırın. 3 adet haşlanmış bal kabağının püre haline getirin. Püre soğuduktan sonra kek karışımın dövülmüş ceviz ve tarçın ile ekleyin. İyice karıştırın. 180 derece fırına atın. Lezzetli bal kabağı tatlınız hazır.

Bal Kabağı Çöreği

Mayalı hamuru hazırladıktan sonra orta kalınlıkta açmalısınız. Rendelenmiş bal kabaklarına 2 yemek kaşığı şeker katın. İçerisi bir tutam tarçın ekleyin. Açtığınız bayalı hamurları çörek şeklinde sarın ve pişirin. İster tahinli isterseniz sade şekilde tüketin. Yurtdışında oldukça sık tüketilen bu çörek içerisinde bal kabağı sayesinde besleyici ve doyurucudur. Yurtdışı bal kabağı tarifleri ile mutfağınızı dünyaya açın.

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

Lezzetlimi lezzetli bal kabağı muhallebisi tanışın. Doğal şekerli araması ile bal kabağını hiç bu kadar lezzetli görmemiştiniz. Hemen tarifi verelim yemeğe doğmayacağınız bir tatlı olacak.

Muhallebisi için;

1 Litre Süt

2 Yemek Kaşığı Nişasta

2 Yemek Kaşığı Un

1 Paket Vanilya

1 Su Bardağı Toz Şeker

Bal Kabağı Püresi İçin;

1, 5 Kg Bal Kabağı

2. 5 Su Bardağı Toz Şeker

1 Çay Bardağı Su

Öncelikle bal kabağının üzerine şeker ekleyip biraz dinlenmeye bıraktıktan sonra orta ateşte pişiriyoruz. Muhallebi için önce bütün toz malzemeleri kaba alıp karışıyoruz. Sonrasın azar azar süt ekleyerek pişiyoruz. Muhallebi piştikten sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişiyoruz. Sonrasında muhallebi kaplarımızı, sudan geçiyoruz ve içerisine döküyoruz. Bal kabakları piştikten sonra iyice eziyoruz ve muhallebinin üzerine döküyoruz.

Dilerseniz üzerine farklı bir muhallebi dökerek 3 renkli veya 4 renkli muhallebiler yaratabilirsiniz. Bal kabağı besin değeri yüksek, besleyici, lifli ve sağlıklıdır. Bunun yanında uygun fiyatlı olması, yüksek besin değerinin olması çeşitli bal kabağı tarifleri ortaya çıkmasına neden olmuştur.